Zahrádkářská osada Malina

49°12'04.1"N 16°35'19.7"E

Kraví hora
Brno
60200

osadamalina@gmail.com

Inspiraci pro své zahrádky můžeme hledat i u sousedů

15.06.2015 22:23
Dobrý den,
 
dovolte, abych Vás srdečně pozvala na 53. výstavu léčivých rostlin, kterou pořádá Centrum léčivých rostlin LF MU. Pozvánku na zahájení ve čtvrtek 18. 6. v 10 hodin naleznete v příloze.
 
Chtěla bych Vás zároveň poprosit, zda by bylo možné připevnit na bránu ZO Malina náš zalaminovaný plakátek A4, tak aby ho viděli Vaši zahrádkáři i kolemjdoucí. Mohla bych ho tam připevnit už v úterý odpoledne. Předem Vám děkuji za odpověď.
 
--- informace k výstavě   
​Centrum léčivých rostlin Lékařské fakulty Masarykovy univerzity zve od 18.6. do 5.7.2015 na výstavu léčivých rostlin - letos na téma JEDOVATÉ ROSTLINY - OD ŠÍPOVÝCH JEDŮ PO MODERNÍ CYTOSTATIKA.
 
Více než 50 nejdůležitějších v ČR pěstovaných toxických rostlin bude představeno na tabulích rozmístěných přímo v zahradě u rostlin. Nebude chybět popis původu, jedovatosti, rizika požití a průběhu otravy, včetně dalších zajímavostí k rostlině.
Vnitřní expozice umístěná v budově se bude skládat z 8 obecných panelů na téma užívání rostlinných jedů a vybraných skupin jedovatých rostlin.
Tato část výstavy probíhá ve spolupráci s Botanickou zahradou hl. m. Prahy.
 
V zahradě Centra léčivých rostlin lze vidět největší živou sbírku léčivých rostlin u nás. Léčivky z téměř celého světa doplňují rostliny toxické, aromatické, tonizující, rostliny důležité pro zdravé stravování, koření a bylinky do kuchyně. Specializovaná botanická zahrada pěstuje rostliny pro výzkum, výuku a vzdělávání ve více než 800 druzích a odrůdách.
 
Kdy - denně od 9 do 18 hodin, od 18.6. do 5.7.2015
Kde - Údolní 74, Brno (Kraví hora)
Kudy - tramvají č. 4 na konečnou Náměstí Míru, cca 100 metrů zpátky po kolejích po levé straně 
Za kolik - vstupné je dobrovolné
 
Další informace na facebooku a webu.
 
S pozdravem,
Gabriela Křemenová